MUP ZDK: 14 narušavanja javnog reda i mira i osam saobraćajnih nezgoda

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 14 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 20. april.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.,

Na području našeg kantona dogodilo se i osam saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

U Zenici je u ponedjelja, 19. marta u 20:15 sati, u ulici Prvomajska, izvršeno krivično djelo kojom prilikom su od strane lica: T.E. rođenog 1980. godine i A.S. rođenog 1978. godine, oba lica iz Zenice, licima: N.K, Z.E. i N.S, sva lica iz Zenice, nanesene lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Sinoć je u 19 sati, na parking prostoru u ulici Branilaca, od strane lica A.M. i S.A, oba lica iz Visokog, izvršena krivična djela oštećenje tuđe stvari i nasilničko ponašanje, na način da je lice S.A. razbilo prednje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke “Opel Astra” u vlasništvu lica S.N, te lice S.E, rođeno 1990. godine, iz Visokog, udarilo u predjelu glave nepoznatim predmetom. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

U Kaknju su jučer u mjestu Donji Tičići, službenici uniformisane policije zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot” kojim je upravljalo lice R.A. rođeno 2000. godine, iz Visokog, dok se kao saputnik u vozilu nalazila D.E. iz Ilidže. Prilikom pregleda lica i vozila, lice R.A. je policijskim službenicima predalo sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj, dok je lice R.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.