MUP ZDK: Čak 25 narušavanja javnog reda i mira

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 25 slučajeva, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 21. april. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Što se tiče evidentiranih kriminaliteta, u Olovu je u toku noći s 20. na 21. april, u mjestu Olovske Luke, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u pomoćni objekat vlasništvo lica J.I. iz Olova, kojom prilikom su otuđene dvije lovačke puške i pet noževa. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

U Zenici je sinoć u 19:15 u ulici Ahmeta Hafizovića, od strane lica A.A. rođenog 1978. godine, iz Zenice, izvršeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja prema licima: A.A, rođen 1990. godine i S.K, rođen 1998. godine, oba lica iz Zenice, kojom prilikom je lice S.K. zadobio lakšu tjelesnu povredu, konstatovanu u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.