MUP ZDK: Četiri saobraćajne nezgode i 14 narušavanja javnog reda i mira

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen 14 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 1. mart.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici su jučer u 14:20, u ulici Stanični trg, prilikom legitmisanja i pregleda lica K.D. rođenog 1996. godine, iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Centar pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Visokom je u 13:30 obaviještena dežurna služba Policijske stanice Visoko da je u mjestu Ramadanovci došlo do požara na oko pet dunuma voćnjaka sa zasadom jabuke i oraha, vlasništvo lica A.A. iz Visokog, kojom prilikom je nastupila materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo. Požar je lokalizovan od strane pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko.

Jučer u 17:05, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice S.A. iz Maglaja i tom prilikom prijavilo da je na parking prostoru u mjestu Liješnica, na priključnom vozilu registarskih oznaka A42-T-250, vlasništvo istog, od strane nepoznatog lica oštećena cerada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.