MUP ZDK: Devet saobraćajnih nezgoda, krađa u Nemili, krivično djelo u Moševcu

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je tokom jučerašnjeg dana narušen u deset slučajeva navodi se u biltenu MUP-a ZDK za 8. mart, a tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći sa 7. na 8. mart, u ulici Patriotske lige u Nemili kod Zenice, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u trgovinsku radnju poljoprivredne opreme “MD Agrar”, vlasništvo lica H.M. iz Zenice. Tom prilikom je otuđen jedan laptop, 100 pari radnih rukavica i jedna prskalica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Iste noći je u mjestu Moševac kod Maglaja, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da su oštrim predmetom nanesena oštećenja na plasteniku vlasništvo lica M.M. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području kantona dogodilo se i devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta