MUP ZDK: Dvije krađe u Zavidovićima, fizički napadi u Žepču

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 14. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zavidovićima, u 4:50 sati, u ulici Matije Gupca, izvršeno krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat vlasništvo H.K. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđena jedna motorna pila, trimer za travu, bušilica i dvije aku bušilice. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Zavidovićima, jučer u 6:30, u ulici Prvomajska, od strane lica M.I. (1981.) iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u ugostiteljski objekat “Korzo” vlasništvo A.E. iz Zavidovića. Tom prilikom, osumnjičeni je iz kase otuđio određeni iznos novca te određenu količinu pića. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Žepču je jučer u 17:35, u mjestu Mjestova Ravan, od strane lica H.S. (1982.) iz Novog Sarajeva, D.Z. (1982.) iz Žepča i H.N. (1991.) iz Žepče, izvršeno nanošenje lakših tjelesnih povreda i oštećenje tuđe stvari prema licu A.N. (1991.) iz Biljevine. Tom prilikom su fizičkim napadom oštećenom nanijeli lakše tjelesne povrede te oštetili njegovo putničko motorno vozilo marke “Opel”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče.

Također u mjestu Mjestova Ravan u 17:40 sati, od strane lica A.N. (1991.) iz Biljevine, izvršeno je nanošenje teških tjelesnih povreda licu H.N. (1991.) iz Žepča. Tom prilikom je isti sjekirom udario u ruku oštećenog koji je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče.

Jučer je u Maglaju u vremenu od 14:50 do 16:35 sati, u ulici Mladih, izvršen pretres kuće koju koristi O.S. (1983.) iz Maglaja te putničkog motornog vozila marke BMW, vlasništvo B.Ž. iz Doboja. Tom prilikom pronađena je jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kaknju je jučer u 14 sati, u ulici Rudarska, prilikom pregleda lica N.S. (1973.) iz Kaknja, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.