MUP ZDK: Evidentiran pokušaj teške krađe u Maglaju, u Zenici ponovo upotreba vatrenog oružja

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 20. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je dežurnoj službi Policijske stanice Doboj Jug prijavljeno je da je 18. februara, u mjestu Matuzići, iz putničkog motornog vozila marke “VW-Golf izvršena krađa mobilnog telefona marke “Samsung”, vlasništvo lica M.J. iz Doboj Juga. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Doboj Jug, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj jučer je prijavljeno izvršenje pokušaja teške krađe u kuću vlasništvo K.H. iz Maglaja. Krivično djelo se dogodilo u vremenskom periodu od mjeseca novembar 2022. godine do momenta prijave, u mjestu Liješnica. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je jučer u 7:45 sati, u mjestu Gradište, od strane lica D.M. (1985) iz Zenice, izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prijetnjom vatrenim oružjem prema licu T.A. iz Zenice. Osumnjičeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca

Također u Zenici, jučer je u period od 10 do 14 sati, u mjestu Luke, izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo H.E. iz Zenice. Ovom prilikom iz kuće je otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U zeničkoj ulici Goraždanska, jučer je u 4:40 izvršeno krivično djelo teška krađa u samouslužnu autopraonicu, vlasništvo firme “Orman”. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca u kovanicama. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je između 19. i 20. februara, u mjestu Tripča, izvršeno krivično djelo šumska krađa kojom prilikom je otuđena drvna masa u količini od 3,3 m³. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Visoko je prijavljeno da je u vremenskom periodu od 13. do 20. februara, u mjestu Lisovo, izvršeno krivično djelo teške krađe u vikendicu, vlasništvo H.Z. iz Sarajeva. Tom prilikom je otuđena jedna motorna pila marke “Villager” i određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.