MUP ZDK: Evidentirane krađe u Tešnju, Žepču i Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 20. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Tešnju je između 19. i 20. juna, u vremenu od 23:30 do u 11:40 sati, u mjestu Novo Selo, iz garaže vlasništvo Š.F. iz Tešnja, izvršena krađa aparata za varenje marke “Gorenje”, tri kutije sa alatom te kutije sa farbama i pastama za poliranje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na prostoru Žepča, u ponedjeljak 19. juna, u vremenu od 23:00 do 23:55, u mjestu Goliješnica, izvršeno je krivično djelo krađa iz kuće vlasništvo B.S. iz Žepča. Tom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita i ručnih satova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Žepču, jučer je oko 1:15 sati, mjestu Goliješnica, prilikom pregleda lica H.M. (1991.) iz Zavidovića i A.O. (1998.) iz Maglaja, pronađen upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 57,36 grama. Osumnjičena lica su lišena slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je u ponedjeljak, u vremenu od 8 do 15 sati, u ulici Potok, izvršeno krivično djelo teške krađe u stan u vlasništvu D.S. iz Zenice. Tom prilikom je otuđen jedan mobitel, dioptrijske naočale, razni lijekovi i dva daljinska uređaja za TV. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Visokom u 16:50, u mjestu Grajani, od strane lica K.A. (1989.) iz Visokog, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje upućivanjem prijetnji i fizičkim napadom na lice N.N. (1979.) iz Visokog, koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Visoko. Osumnjičena je lišena slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kaknju je jučer oko 12:50 sati, u mjestu Skenderovići, od strane dva lica, izvršeno krivično djelo razbojništvo, tako što su zaustavili svoje putničko motorno vozilo “Ford” pored putničkog motornog vozila marke “Renault”, u kojem se nalazio vlasnik vozila, Ć.S. iz Sarajeva, kojem su, uz prijetnju šarafcigera, otuđili određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca. Brzom intervencijom policijskih službenika, u mjestu Vukanovići, općina Kakanj, zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke Ford, kojim je upravljao Č.L. (1984.) iz Visokog dok su kao saputnici u vozilu bili D.E. (1985.) iz Zenice i Z.I. (1993.) iz Breze, koji su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, lišeni slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kada je riječ o evidentiranim saobraćajnim nezgodama, u Zenici se jučer 17:05, u ulici Prve zeničke brigade, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljao M.I. iz Zenice i pješakinja M.A. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.