MUP ZDK: Evidentirani fizički napadi i oštećenja vozila u Žepču

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 16. juli.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je jučer u vremenu od 20:45 do 22:45 sati, u mjestu Topčić Polje, izvršena krađa određene količine dizel goriva iz teretnog motornog vozila marke “Man”, vlasništvo D.T. iz Visokog. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Žepču u 14 sati, u mjestu Donji Lug, od strane lica M.A. iz Žepča, upotrebom fizičke snage izvršeno nanošenje lahkih tjelesnih povreda prema licu B.H. iz Žepča. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U 16 sati, također u mjestu u mjestu Donji Lug, od strane lica M.A. i A.A, oba iz Žepča, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Tom prilikom navedena lica su upotrebom fizičke snage oštetili putničko motorno vozilo marke “VW-Passat”, vlasništvo E.H. iz Žepča. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.