MUP ZDK: Evidentirano posjedovanje opojnih droga u Tešnju, Zenici i Visokom

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, navedeno je i dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 4. februar 2024. godine.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Tešnju je u subotu u 22 sata, u mjestu Ljetinić, od strane lica H.Dž. rođenog 1994. godine iz Tešnja, izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda izvršenog od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice H.Dž. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Jučer je u Zenici u 2:20 sati, u ulici Prve Zeničke brigade, od strane lica M.M. rođen 2002. godine iz Zenice, izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda izvršenog od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod istog su pronađena dva upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Također u Zenici, sinoć u 18:30, u ulici Bistua Nuova, od strane lica K.D. rođene 1990. godine iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda izvršenog od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod iste su pronađena tri upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Visokom je jučer u 12:55, u mjestu Ravne, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko kontrolisano putničko motorno vozilo, marke “Golf “, kojim je upravljalo lice P.P. rođen 1991. godine iz Čapljine. Prilikom pregleda lica i vozila pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” bruto težine 26,65 grama i jedna cigareta tzv. “Joint” u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice P.P. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kaknju je u noći između subote na nedjelju, 3. i 4. februara, a u mjestu Gornja Papratnica, izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.Dž., rođen 1963. godine iz Kaknja. Tom prilikom otuđene su dvije peći na čvrsto gorivo i jedna električna peć. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.