MUP ZDK: Evidentirano posjedovanje opojnih droga u Zavidovićima, razbojništvo u Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 15. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je jučer 1:50 sati, u ulici Stjepana Radića, od strane lica S.D. rođen 1992. godine iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge. Prilikom pregleda lica izvršenog od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađeni predmeti su oduzeti, lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te će nad istim biti zavedena krimnalistička obrada.

Jučer je u Zenici, oko 50 minuta iza ponoći, u ulici Lukovo polje, od strane lica H.M. i M.H iz Zenice izvršeno krivično djelo razbojništvo nad H.R. rođena 1970. godine iz Zenice. Tom prilikom navedena lica su ušla na sprat kuće koji je bio otključan, te uz prijetnju vatrenim oružjem od H.R. otuđili određeni iznos novca i neutvrđenu količinu zlatnog nakita. Od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca. Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije preduzimaju mjere i radnje na pronalasku osumnjičenih lica.

Jučer se u 10 sati u prostorije Policijske stanice Visoko obratilo lice R.F. iz Visokog, Gvardijan Franjevačkog samostana Visoko, te prijavio da je u ulici Franjevačka, iz prostorija u kojima boravi, u vremenskom periodu od 8.1. do 12.1.2024. godine, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo krađa novca u određenom iznosu u valutama euro i konvertibilna marka. Policijski službenici Policijske stanice Visoko izašli su na lice mjesta, te preduzimaju mjere i radnje na otkrivanju počinioca navedenog krivičnog djela.

U prostorije Policijske stanice Kakanj jučer se u 8:55 obratio P.B. rođen 1994. godine iz Kaknja, te prijavio da je dana 9.1.2024. godine u popodnevnim satima, u mjestu Čatići, u ugostiteljskom objektu “DITA”, od strane lica K.M. iz Kaknja izvršeno krivično djelo krađa novčanika vlasništvo istog u kojem se nalazio određeni iznos novca. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj sačinjena je službena zabilješka, te se preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je na vozilima pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.