MUP ZDK: Evidentirano više kriminalnih aktivnosti na prostoru Maglaja

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zenici oko 13 sati, u ulici Kranjčevićeva, od strane lica B.H. (1985.) iz Zenice, izvršeno nanošenje lakih tjelesnih povreda licu H.A. (1981.) iz Zenice. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tokom jučerašnjeg dana na prostoru Maglaja, oko 03:15 sati, u ulici Bosanska, od strane lica H.A. (1968.) iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo izazivanja opće opasnosti, podmetanjem požara u pomoćnom objektu-šadrvanu u dvorištu kuće, vlasništvo H.F. iz Maglaja. Tom prilikom je izgorio drveni inventar u unutrašnjosti šadrvana. Osumnjičeno lice je lišeno slobode te je zadržan u prostorijama za zadržavanje. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Maglaju, jučer je oko 9 sati u mjestu Ulišnjak izvršeno krivično djelo krađe jedne kutne brusilice marke “Bosch” i dva protech cilindra iz trgovine “TRUD-PERO”. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U noći sa 5. na 6. april, u ulici Titova u Maglaju, izvršen je pokušaj teške krađe u Frizerski salon “Dina” vlasništvo U.E. iz Maglaja i Stomatološku radnju “Kalaba”, vlasništvo K.A. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je jučer u 15:55 sati, u Jelahu, od strane lica O.Ć. (1995.) iz Tešnja, izvršeno krivično djelo utaja, tako što je iz kase-pazara sportske kladionice “Bet Live” otuđila određeni iznos novca. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.