MUP ZDK evidentirao krađe u Zavidovićima, Žepču i Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 10. april.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zenici oko 14:55 sati, na Trgu Alije Izetbegovića – ispred Robne kuće Bosanka, od strane lica M.S. (1979.) iz Zenice, fizičkim napadom na lice H.M. iz Bosanske Gradiške, izvršeno nanošenje teških tjelesnih povreda. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, u periodu od 5. do 10. aprila, u ulici ZAVNOBiH-a izvršeno je krivično djelo teška krađa iz podrumskih prostorija, vlasništvo lica B.H. iz Zenice. Tom prilikom su otuđena jedna invalidska kolica, pomoćna kolica za kretanje, bušilica, brusilica i kutija sa sitnim alatom. Od strane uviđajne ekipe OKP-a PU I izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Kaknju u 18:55 sati, u ulici Rudarska, prilikom pregleda lica Z.E. (1976.) iz Kaknja, pronađen upakovan sadržaj sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zavidovićima je u periodu od 7. do 10. aprila, u ulici Maršala Tita, iz Hotela Kristal, izvršeno krivično djelo teške krađe neutvrđene količine predmeta izrađenih od inoksa. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Maglaju je u noći sa 9. na 10. april, u ulici Aleja ljiljana, izvršeno krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke “VW-Golf”, vlasništvo Dž.D. (1975.) iz Maglaja. Jučer (10. aprila), oko 06:20 sati, u mjestu Liješnica, pronađeno je otuđeno vozilo. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Iste noći, također u ulici Aleja ljiljana, izvršen je pokušaj teške krađe putničkog motornog vozila marke “VW-Golf”, vlasništvo D-Đ. A. iz Maglaja. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Doboj Jugu između 11:30 i 15:15 sati, u mjestu Matuzići, izvršeno krivično djelo teške krađe zlatnog nakita iz kuće, vlasništvo R.A. iz Doboj Juga. Od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U noći sa 9. na 10. april, u Usori je u mjestu Sivša izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo M.A. (1948.) iz Usore, gdje su tom prilikom otuđene cigarete, parfem te ključevi od putničkog motornog vozila marke “Audi”. Nakon toga, izvršeno je otuđenje pomenutog vozila, vlaništvo M.D. iz Usore. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je dežurnoj službi Policijske stanice Olovo prijavljeno je da je u proteklih 10 dana, u mjestu Paklenik, izvršena krađa 100 litara dizel goriva i 200 litara hidrol ulja, iz radne mašine ” Liebherr 741″, vlasništvo firme “Abu Mensur Internacional”, Olovo. Od strane istražitelja Policijske stanice Olovo izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Žepču je u noći između 9. i 10. aprila, u vremenu od 23 sata do 8 sati, u ulici Novo Naselje, izvršen pokušaj teške krađe u Tržni centar “Armani”. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Između 9. i 10. aprila, također u Žepču, u ulici Stara cesta u vremenu od 22 sata do 12 sati, izvršena je krađa drvene građe, 400 metara letve i 0,5 m³ daske. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.