MUP ZDK evidentirao krađe u Zenici, Žepču i Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, a u navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 19. mart.

U Zenici je sinoć oko 22:40 sati, u ulici Londža, u Ugostiteljskom objektu “Admiral”, izvršeno krivično djelo krađa određenog iznosa novca, vlasništvo S.V. iz Zenice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Takođe u Zenici, jučer je 20 minuta iza ponoći u ulici Krč, prilikom pregleda lica M.E. (1992.) iz Zenice, pronađen sadržaj biljne materije u dva pakovanja koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 181,60 grama. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je u noći između 18. i 19. marta, u mjestu Varda izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo R.Š. iz Kaknja. Tom prilikom iz kuće je otuđeno vatreno oružje – pištolj i TV aparat. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je dežurnoj službi Policijske stanice Kakan, prijavljeno je da je u mjestu Bistrik izvršen pokušaj teške krađe u kuću vlasništvo F.I. iz Kaknja. Ovom prilikom iz kuće nije ništa otuđeno. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj jučer je u 14:30 prijavljeno da je u vremenskom periodu od 1. do 19. marta, u mjestu Bukovica, u lovištu, izvršena krađa jedne automatske hranilice za divljač. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Prilikom vršenja uviđaja, u neposrednoj blizini lica mjesta, od strane policijskih službenika Policijske stanice Maglaj, pronađen je ruksak zelene boje u kojem se nalazilo vatreno oružje – puška, ručne izrade i deset komada puščanih metaka – patrona.

Sinoć je u Žepču u 21:10 sati, u ulici Prva, izvršeno krivično djela krađa bicikla marke “California”, vlasništvo lica M.O. iz Žepča. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.