MUP ZDK evidentirao kriminalne aktivnost u Zenici, Kaknju, Maglaju u Zavidovićima

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 8. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zenici, 40 minuta iza ponoći, u ulici Dr. Ćire Truhelke, prilikom pregleda lica K.M. (1997.) iz Zenice, pronađeno jedno pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je jučer u 13:10 sati, u ulici Šehida, prilikom pregleda lica A.D. (1991.) iz Kaknja, pronađeno također jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Kaknju, juče je u 19:40, u mjestu Haljinići, iz prostora Rudnika mrkog uglja Kakanj izvršena krađa određene količine elektro kabla. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Od strane službenika Policijske stanice Kakanj sinoć je u 21:15, u mjestu Čatići, zaustavljeno teretno motorno vozilo marke “Mercedes” kojim je upravljao H.S. (1991.) iz Fojnice. Tom prilikom ustanovljeno je da prevozi 2320 kilograma uglja, bez odgovarajuće dokumentacije. Predmetni ugalj je oduzet i predat uposlenicima Rudnika mrkog uglja Kakanj. Rad na dokumentovanju krivičnog djela krađe su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer u Zavidovićima u 00:40, u ulici Zlatnih ljiljana, prilikom pregleda lica B.M. (1996.) iz Zavidovića, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Maglaju je u periodu od 27. maja do 6. juna 2023. godine, u ulici Voljevačka, od strane lica B-T. E. (1996.) iz Maglaja, izvršeno krivično djelo krađa u kuću, vlasništvo H.Dž. iz Maglaja. Tom prilikom otuđen je jedan zlatni lančić, dva zlatna prstena i određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.