MUP ZDK evidentirao više kriminaliteta u toku jučerašnjeg dana

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 21. mart.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je sinoć, u ulica Bistua Nuova, prilikom pregleda lica M.M. (1989.) iz Zenice, pronađen sadržaj u dva pakovanja sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i tri tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Ecstasy”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u 11:50 sati dežurnoj službi Policijske stanice Visoko prijavljeno izvršenje krivičnog djela utaja, počinjeno u prethodnom periodu na štetu lica O.A. iz Visokog. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Brezi je sinoć u 20:40 sati, u mjestu Vidonja, prilikom pregleda lica E.A. (1990.) i G.A. (1992.), oba iz Ilijaša, pronađen sadržaj biljne materije u dva pakovanja koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lica lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Od strane istražitelja Policijske stanice Breza izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Zavidovići jučer je prijavljeno izvršenje krivičnog djela teška krađa počinjeno u prethodnom periodu, u mjestu Karalići. Tom prilikom je iz kuće vlasništvo K.Š. iz Zavidovića, otuđena jedna motorna pila i jedna bušilica. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Maglaju je jučer oko 11:30 sati, u mjestu Bakotić, od strane lica Đ.S. (1962.) iz Maglaja, izvršeno krivično djelo šumske krađe oko 5 m³ ogrijevnog drveta. Drvna masa je oduzeta, a nakon toga predata uposleniku Kantonalne uprave za šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Maglaju, u periodu od 10. do 21. marta, u mjestu Gornji Rakovac, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem stakla na prozorima i oštećenju fasade na kući, vlasništvo S.D. iz Maglaja. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u noći između 20. i 21. marta, u vremenu od 23 do 7 sati, u mjestu Piljužići, izvršeno je krivično djelo krađe registarskih tablica O04-M-694 sa autobusa marke “Setra”, vlasništvo Z.N. iz Tešnja. Od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta