MUP ZDK evidentirao više kriminalnih aktivnosti u Zenici tokom jučerašnjeg dana

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 22. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je u noći između 21. i 22. januara, u ulici Adolfa Goldbergera, na parking prostoru izvršeno krivično djelo teške krađe u teretno motorno vozilo marke “Mercedes” vlasništvo M.A. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je jedna bušilica marke “Bosch”, brusilica marke “Einhel”, elektro kabal i određena količina građevinskog alata. Izvršen uviđaj od strane dežurne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U istoi noći, s 21. na 22. januar, u zeničkoj ulici Mustafe Čauševića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u Trgovačku radnju “Dina”, vlasništvo P.E. iz Zenice. Ovom prilikom otuđena je određena količina energetskog pića. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, jučer je u 2:10, u ulici Bistua Nuova, prilikom pregleda lica D.S. (1992) iz Zenice, pronađena jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Ecstasy”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć je u Maglaju u 20:30 sati, u mjestu Moševac, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke “Audi”, u kojem se nalazilo lice K.B. (1995) iz Tešnja, pronađen jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se i pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.