MUP ZDK: Iz skladišta tržnog centra u Maglaju ukradena bijela tehnika

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Maglaju u ulici Aleja ljiljana izvršeno krivično djelo krađe iz skladišta Trgovačkog centra Konzum. Tom prilikom je otuđen jedan frižider, dvije veš mašine i 30 lampi od trafoa. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Maglaju, jučer je u 15:35 sati u mjestu Strupina, od strane lica I.P. (1971.) iz Žepča, izvršen pokušaj krađe sa kuće vlasništvo Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH. Tom prilikom je sa prvog sprata kuće skinuta plastična stolarija koja je ostavljena u dvorištu navedene kuće. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Žepču je 12:55 sati, u mjestu Vinište, izvršen pokušaj teške krađe u kuću vlasništvo B.A. iz Žepča. Tom prilikom je pričinjena materijalna šteta dok nije evidentirano otuđenje predmeta. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U ulici Patriotske lige u Tešnju, jučer je u 11:35 sati u prizemlju porodične kuće došlo do upotrebe vatrenog oružja te je tom prilikom M.S. (1974.) iz Tešnja, zadobila teške tjelesne povrede koje nisu životno ugrožavajuće. Dolaskom na lice mjesta, policijska patrola je na spratu navedene kuće pronašla beživotno tijelo P.A. (1967.) pored kojeg je pronađeno vatreno oružje – pištolj. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije uz nadzor dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je jučer u 18:45 sati, u mjestu Topčić polje, od strane lica T.Š. (1940.) iz Zenice, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Tom prilikom je oštećeno putničko motorno vozilo marke “Opel-Astra”, vlasništvo lica T.M. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Visokom je jučer u 09:30 sati, u mjestu Topuzovo Polje, prilikom pregleda lica Z.E. (1992.) iz Kaknja, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Visokom, jučer je u 10:10 u mjestu Arnautovići, prilikom pregleda lica K.E. (1993.) iz Visokog pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U 14:30 sati, u ulici Donje Rosulje, prilikom kontrole i pregleda teretnog motornog vozila marke “Mercedes” kojim je upravljao B.N. (1969.) iz Kaknja, ustanovljeno je da isti prevozi ugalj u količini 5.080 kg, bez odgovarajuće dokumentacije. Navedeni teret je privremeno oduzet i predat uposlenicima Rudnika mrkog uglja Kakanj. Rad na dokumentovanju krivičnog djela krađa su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.