MUP ZDK: Jedna osoba smrtno stradala u prevrtanju radne mašine kod Usore

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 5. septembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o krimanlnim aktivnostima, u Zenici je jučer u 7:50  na putu M-17 u mjestu Blatuša, prilikom pregleda lica K.E. (1998.) iz Zenice, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Sinoć je u 20:20 u ulici Patriotske lige u Nemili izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo S.S. iz Zenice. Tom prilikom otuđena je određena količina alkoholnog pića. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer se u Usori u 16:17 sati, na putu R-474,u mjestu Ularice, dogodila saobraćajne nezgoda slijetanjem sa kolovoza, a potom prevrtanja radne mašine marke “ULT”, kojom je upravljao A.A. (1991.) iz Tešnja koji je smrtno stradao na licu mjesta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još tri saobraćajne nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.