MUP ZDK: Jedna osoba teže povrijeđena u nezgodi u Zavidovićima

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 21. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zenici u 17:45 sati, u ulici Zije Dizdarevića, od strane lica V.E. (rođena 1988. godine) iz Zenice, izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa stana kod V.E. su pronađena dva upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice V.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Također u Zenici, sinoć u 18:30 u ulici Goraždanska, od strane lica K.A. (rođen 1995. godine) iz Zenice, izvršena krivična djela ugrožavanje sigurnosti, narušavanje nepovredivosti doma i oštećenje tuđe stvari preme licu Š.F. (rođena 1990. godine) iz Zenice. Lice K.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Na licu mjesta počinjena krivičnih djela izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U Visokom je jučer u 18:45 sati, u ulici Sarajevska, od strane maloljetnog lica Dž. E. (rođen 2006. godine) iz Visokog, izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom kontrole i legitimisanja navedenog lica, izvršenog od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko, kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, težine 11,20 grama. Pronađena materija je oduzeta, a maloljetni Dž.E. je lišen slobode uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kaknju je u noći s utorka na srijedu, između 20. i 21. februara, u ulici 311. lahke brigade, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo krađe iz teretnog motornog vozila, marke “MAN”, vlasništvo Č.E. iz Kaknja. Tom prilikom iz rezervoara je otuđeno 100 litara goriva. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Jučer je i u kakanjskom mjestu Bilješevo, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo krađe iz poslovne hale u izgradnji, vlasništvo Đ.M. (rođen 1965. godine) iz Kaknja. Tom prilikom otuđeno je 28 komada drvenih oplata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Također u Kaknju, jučer u 14:20 u mjestu Varda, od strane lica S.H. (rođen 1988. godine) iz Kaknja izvršeno je krivično djelo nasilničkog ponašanja prema C.J. (rođena 1990. godine) iz Kaknja. Lice S.H. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Kakanj.

U Maglaju je jučer u 5:50 sati od strane lica Đ.E. iz Maglaja izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo M.E. takođe iz Maglaja, koje su upućene putem aplikacije Viber. Lice Đ.E. je lišeno slobode, uz upoznavanje dežurnog tužioca, a dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Sinoć se u Zavidovićima, u ulici Krivajska, na regionalnom putu Maglaj – Zavidovići, dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila, registarskih oznaka J32-M-986, kojim je upravljao H.H. (rođen 2001. godine) iz Zavidovića, a koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede, dok je suvozač Č.F. (rođen 2004. godine) iz Zavidovića zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne ozljede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.