MUP ZDK: Jedno lice iz Zenice lišeno slobode zbog upotrebe vatrenog oružja

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 4. maj.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je jučer u 11:25 sati, u ulici Čalići, upotrebom vatrenog oružja od strane lica Č.A. (1991.) iz Zenice, izvršena krivična djela izazivanje opće opasnosti i oštećenje tuđe stvari. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Visokom je tokom jučeranjeg dana, u 12:45 u mjestu Vidovići, od strane lica A.F. (1979.) iz Visokog, izvršeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti prema licu K.K., iz Visokog. Rad na dokumentovajnu krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u 2:50 sati u prostorijama Policijske stanice Kakanj, nakon lišenja slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od strane lica G.M.(1998.) iz Visokog, izvršen fizički napad na policijskog službenika te upućene ozbiljne prijetnje, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tokom jučeranjeg dana u Maglaju je prilikom pretresa putničkog motornog vozila marke “Audi”, vlasništvo lica D.J. (1996.) iz Maglaja, pronađeno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je jučer u 13:35 sati, u mjestu Bobare, od strane lica B.H. (2004.) iz Tešnja, izvršeno krivično djelo oštećenja tuđe stvari, tako što je isti oštetio putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, vlasništvo B.E. iz Tešnja. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 2. do 4. maja, u mjestu Žabljak općina Usora, izvršeno je krivično djelo krađe jednog kompresora iz dvorišta, vlasništvo K.M. iz Usore. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer se u 6:55 sati, u mjestu Debeli Nišan kod Visokog, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Citroen”, kojim je upravljao K.E. (1976.) iz Visokog, koji je zadobio lakše tjelesne povrede i putničko motorno vozilo marke “Ford”, kojim je upravljala Dž.E. (1986.) iz Visokog, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.