MUP ZDK: Jedno lice zatečeno u pokušaju krađe elektro kablova u Zavidovićima

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 6. decembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je tokom jučerašnjeg dana u 1:20 sati, u ulici Radnička, u krugu IP “Krivaja” u pogonu Pilane, od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići u izvršenju krivičnog djela teška krađa elektro kablova, zatečeno lice F.E. rođen 1979. godine iz Zavidovića. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Zenici, u ulici Sestara Ditrih, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo teška krađa u stan vlasništvo K.E. iz Zenice. Tom prilikom otuđen je neutvrđen iznos novca u valutama Konvertibilna marka i Euro, te određena količina zlatnog nakita. Od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

U Kaknju je u periodu od 26. novembra do 6. decembra, u mjestu Tršće, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo teška krađa u vikendicu vlasništvo B.Đ. iz Kaknja. Tom prilikom otuđena je jedna plinska pećnica i jedan sudoper. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima je na vozilima pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.