MUP ZDK: Krađa iz crkve u Zavidovićima, više pokušaja krađa u kuće u Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 6. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je između 5. i 6. februara, u ulici Stjepana Radića, izvršeno krivično djelo teške krađe u pomoćni objekat “Crkve Svetog Josipa”. Tom prilikom su otuđena dva trimera marke “Stihl” i jedne makaze za sječu živice marke “Stihl”. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Maglaju je sinoć, u noći sa 5. na 6. februar, u mjestu Kopice, izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo H.T. iz Maglaja. Tom prilikom iz kuće otuđen jedan gasni pištolj marke “Ekol”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U istoj noći, također u mjestu Kopice, izvršen je pokušaj teške krađe u kuću vlasništvo V.J. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je, u periodu od 1 do 4 sata, u maglajskom mjestu Čobe, izvršen pokušaj teške krađe u kuće vlasništvo H.M. M.J. i B.R, svi iz Maglaja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Maglaju, jučer u periodu od 1 do 16 sati, u mjestu Kopice, izvršen je pokušaj teške krađe u kuću vlasništvo F.J. iz Maglaja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U periodu od 31. januara do 6. februara, u mjestu Brezovo Polje kod Žepča, izvršen je pokušaj teške krađe u kuću, vlasništvo Š.P. iz Žepča. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć su u 21:15 u Zenici, u ulici Brce, prilikom pregleda lica H.E. (1985) iz Zenice, pronađena dva pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, dok je kod lica C.J. (1991) iz Zenice, pronađena jedna tableta koja svojim izgledom asocirana na opojnu drogu “Ecstasy” i jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u periodu od 3. do 6. februara, u mjestu Šije, izvršeno krivično djelo teške krađe u prostorije Mjesne zajednice Šije, koje su smještene u Domu kulture Šije. Tom prilikom otuđena jedna bušilica, brusilica, aku brusilica i vazdušna puška. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U noći s 5. na 6. februar, u mjestu Kraševo, izvršeno je krivično djelo krađa dizel goriva iz radne mašine marke “Hamm”, vlasništvo firme “Euro-Asfalt” doo, Sarajevo. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Istoj noći, također u Tešnju, u mjestu Cerovac, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, oštećenjem četiri pneumatika na putničkom motornom vozilu marke “Golf”, vlasništvo P.S. iz Tešnja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U mjestu Ularice kod Usore, između 27. januara i 6. februara, izvršena su krivična djela teška krađa i oštećenje tuđe stvari, tako što su izbušena četiri pneumatika na traktoru marke “Massey Ferguson” koji se nalazio u garaži, vlasništvo S.Š. iz Usore, dok je na putničkom motornom vozilu marke “Volvo”, razbijeno bočno staklo. Također, iz plastičnog spremnika je otuđeno 500 litara nafte. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.