MUP ZDK: Krađa iz prostorija BH Pošte u Žepču, u Zavidovićima nasilničko ponašanje u zgradi suda

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 16. mart.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Sinoć je u Zenici u 21:35 sati, u ulici prof. Juraja Neidhardta, od strane lica V.E. iz Zenice, izvršen pokušaj teške krađe iz zajedničkih podrumskih prostorija, vlasništvo stanara zgrade. Intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Centar osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje PU I. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Visokom je sinoć u 19:55 sati, u mjestu Donje Rosulje, od strane lica O.A. (1998.) iz Visokog, izvršeno krivično djelo krađe kozmetičkih preparata u prodavnici “DM”. Također, pregledom nadzornih kamera, utvrđeno je da je isto lice, dana 24.02. i 15.03.2023. godine, izvršilo krađu kozmetičkih preparata. Osumnjičena je lišena slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Zavidovićima u 9:50 sati, u ulici Safvet-bega Bašagića, u prostorijama Općinskog suda Zavidovići, od strane lica K.E. (1984.) iz Zavidovića, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem M.E. (1992.) iz Zavidovića. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Žepču je u noći između 15. i 16. marta, u mjestu Begov Han, u objektu vlasništvo Javnog preduzeća BH Pošta, izvršeno krivično djelo teške krađe peći na čvrsto gorivo za centralno grijanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.