MUP ZDK: Krađa iz trgovačkog centra u Zavidovićima, krađe i u Zenici, Tešnju, Kaknju i Visokom

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 12. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zavidovićima u vremenu od 03:30 do 04:30 sati, u ulici 8. mart, izvršeno krivično djelo teška krađa u Trgovačkom centru Planet. Tom prilikom otuđen je određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je u periodu između 11. 12. juna, u ulici Potok, izvršeno također krivično djelo teške krađe u prostorije Frizerskog salona “Hanim”, vlasništvo I.M. iz Zenice. Tom prilikom otuđen je određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U istom periodu u Visokom, u mjestu Paljike, izvršeno je krivično djelo krađe iz prostora azila za pse, vlasništvo Udruženja građana “Sretna šapa”. Tom prilikom je otuđena određena količina lima i jedna vrata. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je između 10. i 12. juna, u ulici 4. juli, izvršeno krivično djelo krađa u podrumske prostorije, vlasništvo G.S. iz Kaknja. Tom prilikom otuđeni su auto dijelovi i četiri pneumatika. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u periodu od 26. maja do 12. juna, u mjestu Staro Kreševo, izvršeno krivično djelo teška krađa. Tom prilikom otuđena je određena količina dizel goriva iz radnih mašina, vlasništvo firme “Terzić-šped” doo. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, jučer se u Zenici u 14:45 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “VW-Golf” kojim je upravljao I.A. iz Zenice i motocikl marke “Yamaha” kojim je upravljao A.E. (2001.) iz Zenice, koji je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Maglaju je jučer u 10:30 sati, na putu M-17 u mjestu Kosova, došlo do saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Suzuki” kojim je upravljao Lj.E. iz Doboja i putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, kojim je upravljao P.M. iz Prnjavora. Tom prilikom, suvozačica iz putničkog motornog vozila “Suzuki”, Lj.A. (1975.) zadobila je lakše tjelesne povrede dok je suvozač iz putničkog motornog “Peugeot” P.V. (1951.) zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane u Općoj bolnici Doboj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.