MUP ZDK: Krađa iz vikendice u Zavidovićima, u Žepču pronađena droga, nasilničko ponašanje u Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 3. septembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je u periodu od 1. do 3. septembra, u ulici Smetovski put, izvršen je pokušaj teške krađe u kuću, vlasništvo L.A. iz Zenice. Tom prilikom izvršena je premetačina stvari. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U toku noći između 2. i 3. septembra, sa subote na nedjelju, u Zavidovićima je u mjestu Trnići-Stog izvršeno krivično djelo teška krađa u vikendicu, vlasništvo Ž.A. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđen jedan agregat za proizvodnju električne struje, trimer, kosilica i određena količina alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Maglaju je u subotu 2. septembra oko 23:30 sati, u ulici Viteška, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje od strane lica K.M. (1993) iz Maglaja prema licu O.A. (1985) iz Maglaja. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Maglaju, jučer je oko 8:15 u mjestu Tujnice izvršeno  krivično djelo nasilničko ponašanje od strane M.E. (1970) iz Maglaja, koji je koristeći svoje putničko motorno vozilo marke” VW-Pasat” oštetio ogradu i pomoćni objekat vlasništvo M.H. (1959) iz Maglaja. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Olovu je u noći sa subote na nedjelju, u mjestu Petrovići, izvršeno krivično djelo nesavjesno držanje pasa i drugih opasnih životinja od strane A.B. i K.B, oba iz Olova, čiji su psi usmrtili tri te ozlijedili više ovaca, vlasništvo K.N. iz Olova. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Žepču u 14:50, u ulici Stara cesta, prilikom kontrole lica F.M. (1996) iz Žepča pronađeno jedno pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.