MUP ZDK: Krađa novca sa samouslužnih autopraonica u Žepču i Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 31. august.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je noći između srijede i četvrtka, u ulici Trg Alije Izetbegovića, izvršeno krivično djelo teška krađa u prodavnicu “Ger Tex”. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Zenici, u periodu od 29. do 31. augusta, u ulici Bulevar Kulina bana, izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan, vlasništvo Č.S. iz Zenice. Tom prilikom otuđen je jedan mlin za kafu marke “San Marco”, jedno biciklo i određena količina kuhinjskog posuđa. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Žepču je u noći sa srijede na četvrtka, u mjestu Goliješnica, izvršena krađa određene količine kovanog novca iz četiri boksa samouslužne autopraonice vlasništvo D.M. iz Žepča. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Maglaju, u mjestu Liješnica, izvršena krađa određene količine kovanog novca iz dva boksa samouslužne autopraonice na Benzinskoj pumpi Hifa Oil. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U periodu od 22. do 31. augusta, u ulici Vukovo u Tešnju, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo M.K. iz Tešnja. Tom prilikom otuđen je određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Sinoć je u Tešnju u 20:50 sati, u mjestu Bukva, prilikom pregleda lica M.A. (1992.) iz Tešnja, pronađeno jedno pakovanje praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed” i jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.