MUP ZDK: Krađa u Zavidovićima, prijetnje u Maglaju, više kriminaliteta u Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva tokom jučerašnjeg, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je u toku noći s 22. na 23. maj, u mjestu Lijevča, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica H.J. iz Zavidovića, a kojom prilikom je otuđena određena količina električnih mašina i alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U Maglaju je sinoć oko 21 sat, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, od strane lica H.Dž. rođenog 1990. godine i O.I. rođenog 1998. godine, oba lica iz Maglaja, izvršeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti upućivanjem ozbiljnih prijetnji licu H.E. iz Maglaja. Lica H.Dž. i O.I. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Maglaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U Zenici je oko 2:40, u mjestu Hece, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica T.E, iz Zenice, kojom prilikom je otuđen ključ od putničkog motornog vozila marke “Škoda”, sportske patike i dva noža. Prilikom obilaska navedenog lokaliteta policijski službenici su pronašli lice A.O. rođeno 1982. godine, iz Laktaša, koje je zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U 13:40, u ulici Visočka, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica H.S. iz Zenice, kojom prilikom je otuđen sistem video nadzora sa četiri nadzorne kamere, usisivač, određena količina električnih kablova i set mesarskih noževa. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, jučer u 16:40, od strane dva nepoznata lica i lica Š.A. iz Zenice je izvršen fizički napad na lice H.A. rođeno 1979. godine, također iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo tešku tjelesnu povredu konstatovanu u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete radnje na dokumentovanju krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

Na području kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.