MUP ZDK: Krađa u Zavidovićima, u Zenici i Maglaju pronađene opojne droge

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 11. april.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Sinoć je u Zenici u 20:45, u ulici Nikole Tesle, prilikom pregleda lica Š.N. (1997.) iz Zenice, pronađen jedan upakovani sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, bruto težine 5,05 grama. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Zavidovićima 08:25 sati, u ulici Sarajevska, ispred Trgovinske radnje “Mrki” od strane lica B.M. iz Zavidovića, a iz jakne vlasništvo A.Ć. iz Zavidovića, izvršena krađa određenog iznosa novca. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na Trgu Alije Izetbegovića u Maglaju, jučer je u 15:30 prilikom pregleda lica O.M. (1997.) iz Tešnja pronađen jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičena je lišena slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.