MUP ZDK: Krađa u Žepču, posjedovanje u Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu za jučerašnji 5. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer se u 8:50 sati u službene prostorije Policijske stanice Žepče obratio N.J. rođen 1962. godine iz Žepča i prijavio da je u mjestu Tatarbudžak u toku noći između 4. i 5. juna, s utorka na srijedu, od strane dvije nepoznate osobe izvršena teška krađa u pomoćni objekat, vlasništvo A.T. Tom prilikom otuđena je jedna benzinska kosilica za travu i jedna peka. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

U Zenici je jučer u 17:50 sati u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga od strane lica M.B. rođenog 1977. godine iz Zenice. Prilikom pregleda lica od strane policijskih službenika kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,45 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.