MUP ZDK: Krađe iz stanova u Zavidovićima, u Tešnju ukraden moped, u više gradova pronađena opojna materija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 31. juli.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Zenici, u 16:05 sati u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, prilikom pregleda lica A.S. (1988) iz Zenice, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Kaknju je u 11:55, u ulici Alije Izetbegovića, prilikom pregleda lica G.E. (1981) iz Kaknja, pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Zavidovićima je jučer u 00:00 sati, u ulici IDČ “Asim Čamdžić”, prijavljeno izvršenje krivičnog djela teška krađa u stan, vlasništvo A.H. iz Zavidovića. Ovom prilikom otuđena su dva srebrena prstena i jedan muški sat. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zavidovićima, jučer u 18:10, u ulici Radnička, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela teške krađe u stan, vlasništvo H.H. iz Zavidovića. Tom prilikom otuđena su dvoja sobna vrata, tri radijatora i bakarne cijevi. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj jučer je prijavljeno da je u toku noći između 30. i 31. jula, ispred zgrade “Simetrale 1” u Tešnju, otuđen moped marke “Joyrace”, vlasništvo B.V. iz Tešnja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.