MUP ZDK: Krađe u Tešnju i Visokom

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 24. august.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Visokom u 12:55 sati, u ulici Donje Rosulje, od strane lica S.V. (1992) iz Visokog, izvršena krađa televizora marke “LG”, vlasništvo Č.N. iz Visokog. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Tešnju je u noći između srijede i četvrtka, u mjestu Medakovo, izvršena krađa prednjeg branika i dva fara od putničkog motornog vozila marke “Audi-A4”, vlasništvo O.A. iz Tešnja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Tešnju, u periodu od 22. do 24. augusta, u mjestu Medakovo, izvršena je krađa jedne bušilice i agregata, vlasništvo H.Dž. iz Tešnja. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.