MUP ZDK: Krađe u Tešnju, Zenici i Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 11. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Tokom noći s 10. na 11. juni, između ponedjeljka i utorka, u mjestu Hece kod Zenice, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo, marke “VW Passat”, vlasništvo M.E. iz Maglaja. Tom prilikom iz vozila je otuđen određeni iznos novca u valuti konvertibilna marka. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika, a daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Također u Zenici, jučer je u ulici Bulevar Ezhera Arnautovića, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen pretres stana u kojem boravi lice E.B. rođen 1996. godine iz Zenice. Tom prilikom je pronađeno 150 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 50 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, te 5 tableta, “ecstasy”. Pronađena materija je oduzeta, a lice E.B. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U Kaknju je u ponedjeljak, 10. juna u 23:20 sati, u krugu pogona “Stara jama” RMU Kakanj, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari . Tom prilikom presječen je elektro kabal u šahtu pored trafo stanice. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Kaknju, jučer u 18:45 u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrumske prostorije vlasništvo B.A. rođenog 1997. godine iz Kaknja. Tom prilikom otuđen je jedan bicikl i 50 metara produžnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer se u 10 sati u prostorije Policijske stanice Tešanj obratio se P.A, rođen 1980. godine iz Tešnja, te prijavio da je od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo teške krađe u zgradu Centra za Socijalni rad u Tešnju. Tom prilikom otuđen je jedan televizor LCD 42″. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj pod nadzorom dežurnog tužioca, koji nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela.

Kada je riječ o događajima koji su uticali na bezbjednost saobraćaja, jučer se u 15:40 sati u ulici Bulevar Kulina Bana, grad Zenica, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo, marke “VW Passat”, kojim je upravljao K.N. rođen 1980. godine iz Zenice i motocikl marke “Yamaha”, kojim je upravljao A.E. rođen 1988. godine iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.