MUP ZDK: Krađe u Zavidovićima i Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, stoji u biltenu MUP-a ZDK za 10. oktobar.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je jučer između 8 i 17 sati, u ulici Mehmed-paše Sokolovića, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u stan vlasništvo lica A.E. iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca i dva zlatna lančića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U Maglaju je jučer u 13 sati, u mjestu Domislica, od strane nepoznatog lica izvršena krađa novčanika iz otvorenog putničkog motornog vozila marke “VW Touran”, registarskih oznaka T89-K-415, vlasništvo lica J.Dž. iz Žepča, u kojem se nalazio novac i lični dokumenti oštećenog. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

U Zenici je jučer u 00:30 sati, u ulici Crkvice, od strane lica K.Š. iz Zenice, izvršen fizički napad na lice D.D. rođeno 1978. godine, također iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane policijskih službenika Policijske uprave I su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

U Kaknju je jučer u 19 sati, u mjestu Pakovići, od strane lica G.V. rođenog 1988. godine, iz Kaknja, izvršeno krivično djelo oštećenja tuđe stvari na način da je isto, prilikom njegovog lišenja slobode od strane službenika Policijske stanice Kakanj, udarcem nanijelo oštećenja na službenom policijskom vozilu “Škoda”, registarskih oznaka T94-A-858. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Na području kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.