MUP ZDK: Krađe u Zavidovićima i Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 15 slučajeva, dok tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 14. mart. 

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na području kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Kada je riječ o kriminalnim aktivnostima, u toku noći s 13. na 14. mart, u mjestu Kuljani u Zavidovićima, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je porušena žičana ograda sa stubovima, u dužini od 30 metara, vlasništvo lica K.A. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Jučer se u 11 sati putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice B.H. iz Zavidovića, a koje je tom prilikom prijavilo da je u toku noći, u ulici Gazija, izvršena teška krađa u šupu vlasništvo istog, te da je od strane nepoznatog lica tom prilikom otuđeno osam korištenih elektromotora. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene teške krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

U Maglaju se sinoć u 18:45, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj obratilo lice N.E. i prijavilo da je od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo istog, te da je tom prilikom otuđena neutvrđena količina zlatnog i srebrenog nakita i dva ručna sata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.