MUP ZDK: Krađe u Zavidovićima i Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navedeno je u izvještaju MUP-a ZDK za 14. februar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalitetima, jučer je dežurnoj službi Policijske stanice Zavidovići prijavljeno da je u protekla tri mjeseca, u mjestu Gornji Kovači, sa bazne stanice vlasništvo BH Telecom dd, Sarajevo, izvršeno krivično djelo teška krađa određene količine kabla. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je jučer u ulici Crkvice, u 03:11 sati, prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “Citroen”, kod suvozača S.A. (1992) iz Zenice pronađeno jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, bruto težine 35,40 grama. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u ulici Crkvice, iste noći je u 4 sata izvršeno krivično djelo teške krađe u prostorije Benzinske pumpe “Petrol”. Tom prilikom je otuđena određena količina cigareta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj jučer je prijavljeno izvršenje krivičnog djela krađe, koje se dogodilo u protekla tri mjeseca, na mjesnom groblju u mjestu Haljinići. Tom prilikom su otuđene mesingane ručke i mesingani svijećnjaci sa četiri nadgrobna spomenika. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je također tokom jučerašnjeg dana, u vremenskom između 00:30 i 04:10 sati, u ulici 311. lahke brigade, izvršen krivično djelo krađe dva akumulatora i oko 600 litara dizel goriva, iz dva teretna motorna vozila marke “MAN”, vlasništvo S.N. iz Kaknja. Rad na dokumentovanju predmetnog krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Varešu je u noći između 13. i 14. februara, u ulici Rajčevac, izvršen krivično djelo teške krađe iz aparata samouslužne praonice “Car wash”, vlasništvo T.S. iz Vareša. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca u kovanicama. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je dežurnoj službi Policijske stanice Vareš prijavljeno da je, u vremenskom periodu od 10. do 14. februara, u mjestu Igrišta, izvršeno krivično djelo krađe četiri akumulatora i neutvrđene količine dizel goriva iz dva teretna motorna vozila marke “Mercedes”, vlasništvo firme “Tim Fleš” doo iz Lukavca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.