MUP ZDK: Krađe u Zavidovićima, Tešnju i Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 22. novembar.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je u toku noći sa 21. na 22. novembar, u ulici Fra Grge Martića, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u putničko motorno vozilo marke “Opel”, vlasništvo lica P.E. iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Također u Zenici, sinoć u 22:30 sati u ulici Pehare, od strane lica O.E. rođenog 1988. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem B.K. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, dok je od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I izvršen uviđaj.

U Zavidovićima je u noći između 21. i 22. novembra, u ulici 15. septembar, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u podrumske prostorije vlasništvo lica O.H. kojom prilikom je otuđen električni alat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Jučer je u Kaknju u Ulici Selima ef. Merdanovića, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica H.N. iz Kaknja, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Sinoć u 21:20 sati, u kakanjskoj Ulici 7. muslimanske brigade, od strane lica Z.M. rođenog 1993. godine, iz Visokog, izvršeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, na način da je prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “Škoda Fabia”, kojim je upravljalo navedeno lice, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Tešnju je u noći između 21. i 22. novembra, u ulici Trg žrtava 3. augusta, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u teretno motorno vozilo marke “Fiat”, vlasništvo firme “Nedjing” d.o.o. Tešanj, kojom prilikom je otuđena određena količina električnog alata. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Na području kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.