MUP ZDK: Krađe u Zavidovićima, Zenici i Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 11 slučajeva, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 24. april.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U periodu od 19. do 24. aprila, u Zavidovićima u mjestu Stara Kamenica, izvršeno je krivično djelo teške krađe iz vikendice u izgradnji, vlasništvo D.A. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđena određena količina građevinskog materijala. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zenici je u toku noći s 23. na 24. april, u mjestu Sebuje, izvršeno krivično djelo teška krađa u vikendicu, vlasništvo Č.D. iz Zenice. Tom prilikom su otuđene dvije boce alkoholnog pića. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, u periodu između 12. i 24. aprila, u mjestu Puhovac, izvršeno je krivično djelo teške krađe u Planinarski dom “Lazina”. Tom prilikom je otuđen jedan akumulator, jedna sjekira te određena količina lima i građevinskog materijala. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Kaknju je u periodu od 21. do 24. aprila, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno krivično djelo teška krađa u prostorije Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković”. Tom prilikom je otuđen aparat za varenje i određena količina sijalica. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stancie Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Brezi je u nedjelju 23. aprila, u 15:15 sati, u mjestu Podgora, od strane lica S.S. iz Breze, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje fizičkim napadom na P.A. iz Breze, koji je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Tešnju u 13:30, u mjestu Potočani, prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke “BMW” kojim je upravljao M.S. (2000.) iz Tešnja, pronađen upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.