MUP ZDK: Krađe u Zavidovićima, Zenici i Usori

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 25. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je u periodu između 24. do 25. juna, u mjestu Stog, izvršena krađa određene količine građevinskog materijala i alata iz vikendice u izgradnji, vlasništvo B.A. iz Zavidovića. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Zenici je jučer u vremenu od 00:30 do 00:50 sati, u ulici Crkvice, na parking prostoru, izvršeno oštećenje dva pneumatika na putničkom motornom vozilu marke “Opel Astra”, vlasništvo D.M. iz Zenice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela oštećenje tuđe stvari su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Zenici, u periodu od 24. do 25. juna, u ulici Ivana Gundulića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo S.E. iz Zenice. Tom prilikom je otuđena određena količina nakita. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Usori, u mjestu Alibegovci, izvršeno također krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Š.D. iz Tešnja. Tom prilikom je otuđena pumpa za vodu i određena količina željeznog otpada. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Kad je riječ o bezbjednosti saobraćaja, u subotu 24. juna u 22:50, u Tešnju na lokalnom putu u mjestu Bukva, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Mazda” kojim je upravljao M.D. (2001) iz Tešnja i moped kojim je upravljao K.A. (2007) iz Tešnja koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.