MUP ZDK: Krađe u Zenici i Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 8. januar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U periodu između 7. i 8. januara, u ulici fra Grge Martića u Zenici, izvršeno je krivično djelo teške krađe. Tom prilikom je iz putničkog motornog vozila marke “BMW”, vlasništvo M.V. iz Travnika, otuđen mobilni telefon te određena količina parfema i alata. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je u Kaknju, u 3:30 iza ponoći, u ulici Alije Izetbegovića, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj u izvršenju krivičnog djela krađe zatečena lica S.O. (1988.) i R.S. (1991.), oba iz Kaknja. Ovom prilikom osumnjičeni su pokušali otuđiti određenu količinu drvenih letvi. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.