MUP ZDK: Krađe u Žepču i Visokom, u Zenici i Kaknju oduzete opojne droge

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, dok tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, saopšteno je u dnevnom biltenu MUP-a ZK za 11. mart.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada su u pitanju kriminalne aktivnosti, sinoć su policijski službenici Policijske stanice Centar u ulici Mehmeda Spahe u Zenici, u 18:40, prilikom legitimisanja i pregleda lica S.Dž. rođenog 1984. godine, iz Zenice, kod istog pronašli sadržaj biljne materije, težine 3,40 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Visokom je periodu od 8. do 11. marta, u mjestu Buzići, izvršena teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica B.H. rođenog 1981. godine, iz Visokog, kojom prilikom su otuđeni peć na čvrsto gorivo i dva roštilja. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene teške krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

U Kaknju su jučer u 13:40, u ulici 311. lahke brigade, policijski službenici Policijske stanice Kakanj zvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke “Peugeot” kojim je upravljalo lice L.A. rođeno 1991. godine, iz Visokog, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice L.K. rođeno 1987. godine, iz Ilijaša, kod kojeg su izvršenim pregledom pronađena dva sadržaja biljne materije, težine 2,41 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice L.K. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Jučer u 11:15 u Žepču, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče obratilo se lice A.E. rođeno 2000. godine, državljanin Maroka i tom prilikom prijavilo da su lica: M.A., Z.V. i M.A., sva lica iz Žepča, od istog u mjestu Begov Han otuđila novac i mobilni telefon. Nakon zaprimljene prijave, istražitelji Policijske stanice Žepče poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Na području kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.