MUP ZDK: Krađe u Žepču, u Maglaju fizički napad ispred kladionice

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 10. septembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Sinoć je u Zenici u 21:50 sati, u ulici ZAVNOBiH-a, od strane lica D.Z. (1979.) iz Zenice, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tom prilikom osumnjičena je upotrebom hladnog oružja (metalna sjekira) oštetila putničko motorno vozilo “Audi”, vlasništvo N.A. iz Zenice, te je u toku intervencije policije izjavila da u kući neovlašteno posjeduje vatreno oružje-revolver koji je predala policijskim službenicima. Osumnjičena je lišena slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Zenici, jučer je pet minuta poslije ponoći, u ulici Čurukovića put, prilikom pregleda lica J.E. (2000.) iz Zenice, pronađen sadržaje praškaste materije u tri pakovanja koja svojim izgledom asocira na opjnu drogu “Speed”, jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Maglaju je jučer u 13:15 sati, u mjestu Kosova, ispred sportske kladionice, od strane lica H.Dž. (1975.) i H.S. (1986.), izvršeno krivično djelo teška tjelesna ozljeda na štetu lica H.S. (1975.) iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Žepču je u noći sa subote na nedjelju, 9. i 10. septembra, u mjestu Donja Golubinja, izvršeno krivično djelo teška krađa u magacin firme “Zaha doo”. Tom prilikom otuđena je određena količina cigareta i određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U istoj noći, također u mjestu Donja Golubinja, na gradilištu autoputa, izvršeno je krivično djelo teška krađe u metalni kontejner, vlasništvo kompanije Cengiz Insaat. Tom prilikom otuđena je određena količina alata, mašina i elektro materijala. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.