MUP ZDK: Krađe u Žepču, Zavidovićima i Maglaju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 23. mart.

U navedenom događaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Žepču je jučer između 10 i 11 sati, u mjestu Ljeskovica, izvršeno krivično djelo krađa mobilnog telefona marke “LG” i određenog iznosa novca, vlasništvo M.Nj. iz Žepča. Od strane istražitelja Policijske stanice Žepče izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Zavidovićima je u noći sa 22. na 23. mart, u prostoru preduzeća “Krivaja”, u pogonu Decimirnice, izvršeno krivično djelo teška krađe elektro kablova sa trafo stanice. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć je dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj u 22 sata prijavljen pokušaj teške krađe, iz podrumskih prostorija stambeno poslovnog objekta “Domingo”, u ulici Aleja ljiljana. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.