MUP ZDK: Krađe u Žepču, Zavidovićima, Tešnju i Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 7. avgust.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Trgovačkom centru Robot u Kaknju, jučer je u 14:15 od strane lica Č.S. (1997.) iz Kaknja, izvršena krađa određene količine prehrambenih proizvoda. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također u Kaknju, jučer su u 19 sati u mjestu Varda, prilikom pregeda lica Š.M. (1987.) iz Visokog, pronađena dva upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Zavidovićima, u mjestu Krivaja, izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću, vlasništvo K.M. iz Zavidovića. Tom prilikom otuđena je jedna zlatna ogrlica. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Tešnju je u noći između nedjelje i ponedjeljka, u vremenskom periodu od 23 sata do 2:35, u mjestu Bukva, izvršeno krivično djelo teška krađa novca iz sedam automata samouslužne autopraonice “Gaudium”, vlasništvo B.I. iz Doboj Istoka. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Žepču između 2 i 7 sati, u mjestu Goliješnica, izvršeno krivično djelo teške krađe iz parkiranog kamper vozila marke “Fiat dukato”, vlasništvo F.J. iz Mađarske. Tom prilikom iz vozila je otuđen određeni iznos novca, bankovne kartice i lični dokumenti. Izvršen je uviđaj od stane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U Zenici je jučer u 9:30 sati, u ulici Bulevar Kulina Bana, izvršena krađa putničkog motornog vozila marke “Renault”, vlasništvo A.M. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

U 9:40 u mjestu Radakovo, na magistralnom putu M-17, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo teretno motorno vozilo marke “Iveco” kojim je upravljao K.S. iz Istočne Ilidže i ukradeno putničko motorno vozilo marke “Renault” kojim je upravljalo muško lice čiji identitet je naknadno utvrđen, a koji je tom prilikom smrtno stradao. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca.

Također u Zenici, oko 15:25 sati, u ulici Goraždanska, dogodila se željeznička saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala lokomotiva za održavanje pruge, vlasništvo Javnog preduzeća Željeznice FBiH, kojom je upravljao M.E. (1982.) iz Doboja i pješakmalodobno lice, rođeno 2013. godine, iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj je obavila uviđajna ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca .

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilse još devet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.