MUP ZDK: Krivično djelo u Zavidovićima, nekoliko osoba teže povrijeđeno u saobraćajnim nezgodama

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva tokom jučerašnjeg dana, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 8. april.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o počinjenim kriminalitetima, u Zavidovićima je u ulici 15. septembra u noći sa 7. na 8. april, izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je nepoznato lice oštetilo dva pneumatika na putničkom motornom vozilu marke “Ford” vlasništvo lica M.A. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U Maglaju se jučer, u dežurnu službu Policijske stanicu obratilo lice S.M. i tom prilikom prijavilo da je putem telefonskog razgovora sa nepoznatom osobom dogovorilo prodaju mobilnog telefona marke “iPhone 12 Pro”, vlasništvo istog, te da su mu prilikom predaje telefona predate novčanice u apoenima od 100 EUR, za koje je u poslovnici banke u Maglaju izražena sumnja da se radi o krivotvorenim novčanicama. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

U Kaknju je u vremenskom periodu od 30. marta do 8. aprila, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u poslovni prostor vlasništvo lica Z.M. iz Kaknja, kojom prilikom je iz sefa otuđeno vatreno oružje-pištolj i oružni list za isti. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U Visokom je u periodu od 1. aprila do 8. aprila, u mjestu Gornja Vratnica, izvršena krađa iz kuće vlasništvo lica T.S. iz Visokog, kojom prilikom je otuđen neutvrđen iznos novca. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kada je riječ o saobraćajnim nezgodama, jučer se u Zenici oko 15:20, u ulice Crkvice, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Alfa Romeo” kojim je upravljalo lice M.N. rođeno 1968. godine, iz Zenice, te pješakinja rođena 2012. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede-životno ugrožavajuće, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

U Kaknju je u 17:20, u mjestu Pope, došlo do pada s bicikla maloljetnog lica J.H. koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane službenika policije poduzete su mjere na dokumentovanju ove nezgode.

Sinoć se u 20:15, na uključnoj traci autoputa A-1, dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Polo” kojim je upravljalo lice Lj.I. rođeno 1981. godine, iz Visokog, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane službenika policije poduzete su mjere na dokumentovanju ove nezgode

Na području našeg kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.