MUP ZDK: Napad na policijske službenike u Tešnju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 13 slučaja, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 3. decembar.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u Tešnju, u 18:40 sati u mjestu Bukva, od strane lica T.E. (rođen 2000. godine) i L.F. (rođena 2002. godine) oboje iz Tešnja, izvršeno krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, fizičkim napadom na policijske službenike Policijske stanice Tešanj. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila, marke “BMW” od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj kojim je upravljao T.E. utvrđeno je da su na istom postavljene dvije različite nepripadajuće registarske tablice, a uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno je da isti ima neplaćenih kazni u iznosu od 2950 konvertibilnih maraka.

Zbog utvrđenih nepravilnosti policijski službenici Policijske stanice Tešanj pristupili su lišenju slobode T.E., kojom prilikom je isti zajedno sa L.F. pružio aktivan otpor prema policijskim službenicima upotrebom fizičke snage. Tom prilikom su policijski službenici S.A. i H.Dž, kao i L.F. zadobili lakše tjelesne povrede koje su konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Lica T.E. i L.F. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj. Putničko motorno vozilo, marke “BMW” je privremeno oduzeto i deponovano na parking prostor Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca. Mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je na vozilima pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.