MUP ZDK: Nasilničko ponašanje u kladionici u Maglaju, jedna osoba lakše povrijeđena

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, navodi su u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 21. maj.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalnim aktivnostima, u Zenici su u ulici Marka Rajića, tokom subote 20. maja, izvršena krivična djela oštećenje tuđe stvari i krađa. Tom prilikom je oštećen dalekovodni stub za prenos električne energije te je otuđena određena količina metalnih šelni sa stubova dalekovoda, vlasništvo Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Sinoć je u Maglaju u 18:10 sati, u ulici Viteška, od strane lica B.A. (1995.) iz Maglaja, izvršeno krivično djelo nasilničkog ponašanja kao i oštećenja tuđe stvari. Tom prilikom, osumnjičeni je razbio stakleni portal u unutrašnjosti Sportske kladionice “Premier World sport”, kojom prilikom je uposlenica kladionice, S.S. iz Maglaja, zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u Domu zdravlja Maglaj. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u noći između 20. i 21. maja, u mjestu Trepča, izvršeno krivično djelo teška krađa u Market “Farex”, vlasništvo K.E. iz Tešnja. Tom prilikom otuđen je određeni iznos novca kao i određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.