MUP ZDK: Nasilničko ponašanje u Zenici, jedna osoba zadobila lakše povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, navedeno je u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 1. mart.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je sinoć u 22:15 sati, u ulici Zmajevačka cesta, prilikom kontrole i pregleda lica A.S. (1991) iz Zenice, pronađen jedan je upakovani sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Također u Zenici, jučer u 13:05, u ulici Aleja Šehida, na lokalitetu Kamberovića polje, od strane lica S.N. (1997) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje, fizičkim napadom na lice A.A. iz Zenice. Ovom prilikom oštećena je zadobila lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj jučer je u 11:45 prijavljeno da je u zadnja dva mjeseca, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno krivično djelo krađe u podrumske prostorije, vlasništvo T.H. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.