MUP ZDK: Nasilništvo i fizički napadi u Zenici i Zavidovićima

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučaja, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 17. juni.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je jučer u 10:57 sati, u mjestu Brašljevine, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje od strane M.J. (1994. godište) iz Zavidovića prema M.B. (1998. godište) i M.A. (1985. godište), oba iz Zavidovića. Lice M.J. je lišeno slobode, a nakon izvršenog ljekarskog pregleda u Službi hitne medicinske pomoći Zavidovići u pratnji policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići sporovedeno je u Kantonalnu bolnicu Zenica na odjel psihijatrije, gdje je i zadržano. Izvršen je uviđaj od strane Policijskih službenika Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer je u Zenici u 18:30 u ulici Blatuša, došlo do narušavanja javnog reda i mira, fizičkim napadom od strane S.D. (1975. godište) prema R.M. (1975. godište), oba iz Zenice, kojom prilikom je R.M. zadobio teške tjelesne povreda konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a uviđaj su izvršili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I.

Također u Zenici, jučer u u 14:05 u ulici Lukovo polje, od strane lica B.A. (1986. godište) iz Zenice počinjeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod istog je pronađena jedna pvc kesica sa sadržajem biljne materije, koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,50 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice B.A je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Sinoć je u 20:10 sati, u ulici Đerzelezova, od strane lica B.E. (1990) iz Zenice počinjeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na taj način što je uz pomoć fizičke snage načinio oštećenja na putničkom motornom vozilu, marke “Seat”, vlasništvo M.J. iz Zenice. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I i izvršili uviđaj.

Jučer se u 8:30 putem telefona dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Tešanj obratio A.D. (2004. godište) iz Jelaha i prijavio da je u toku noći sa 16. na 17. juni, između nedjelje i ponedjeljka, od strane nepoznate osobe na njegovom putničkom motornom vozilu, marke “Mercedes”, italijanskih nacionalnih oznaka razbijeno prednje i zadnje vjetrobransko staklo. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj izašli su na lice mjesta i izvršili uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također jučer se putem telefona dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Tešanj obratio A.A.(2000. godište) iz Vukova i prijavio da je u vremenskom periodu od 10. do 17. juna iz rezervoara radne mašine rovokopač “ETEC” koji se nalazio u mjestu Rosulje, od strane nepoznate osobe otuđeno oko 200 litara dizel goriva. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj izašli su na lice mjesta i izvršili uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer se u 16:35 putem telefona dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Tešanj obratio S.B.(1979. godište) iz Piljužića i prijavio da je u toku noći između 16. i 17. juna ispred njegove vikendice u zaseoku Komin u Lončarima, od strane nepoznate osobe otuđena jedna plastična bačva za vodu kapaciteta od 1000 litara. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj izašli su na lice mjesta, te sačinili potrebnu dokumentaciju uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer se u 8:50 sati na lokalnom putu u mjestu Raduša, općina Tešanj, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovali moped marke “Joyrace”, kojim je upravljao T.E (2009. godište) iz Džemilić Planja i bicikl, marke “Arow”, kojim je upravljao M.E (2013. godište) iz Raduše. Tom prilikom T.E. je zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj, dok je M.E. zadobio teške tjelesne povrede, te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalju hospitalizciju. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj izvršili su uviđaj na licu mjesta, te sačinili zapisnik.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.