MUP ZDK: Nekoliko osoba povrijeđeno u nezgodi kod Zavidovića, evidentirana posjedovanja narkotika u Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 12. juna.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zenici je jučer, pet minuta nakon ponoći, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka, od strane lica A.K. rođenog 1997. godine iz Zenice izvršeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 1,80 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice A.K. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Također u Zenici, jučer u 14:30 sati u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane lica K.M. rođenog 1992. godine iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog su pronađena dva upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed ukupne težine 1,45 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice K.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Osim toga, u Zenici je u ulici Travnička cesta, od strane nepoznatog lica, izvršeno krivično djelo teška krađa u kuću koju privremeno koristi lice R.E. iz Zenice. Tom prilikom iz kuće je otuđen novac u određenom iznosu, kao i neutvrđena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I koji i nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela.

U Visokom je jučer u mjestu Buzić Mahala, od strane lica L.D. rođenog 1987. godine iz Visokog, izvršeno krivično djelo iznude prema licu M.M. rođenim 1994. godine, kao i krivično djelo nasilničko ponašanje prema licu K.S. rođenoj 2003. godine oboje iz Visokog. Tom prilikom K.S. je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Visoko. Policijski službenici Policijske stanice Visoko nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Također jučer u Visokom, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnjom upućenom putem društvene mreže “Instagram”, prema licima R.A. rođenim 1993. godine iz Visokog i B.A. rođenim 1995. godine iz Mostara. Tokom navedenog dana B.A. su u više navrata na njen profil na društvenoj mreži “Instagram” upućene poruke prijetećeg sadržaja. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj, a daljnji rad na dokumentovanju navedenih događaja nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Visoko.

U Olovu je u utorak 11. juna u 22:40 sati, u mjestu Zagrađe, od strane lica I.A. iz Olova izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo B.R. iz Olova. Tom prilikom iz kuće je otuđena motorna pila i razni sitni alat. Lice I.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Jučer se u 16:30, u mjestu Stipin Han kod Zavidovića, dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila, marke “Mercedes”, kojim je upravljao M.M. rođen 1981. godine iz Olova, dok su se kao saputnici u vozilu nalazile M.A. rođena 1985. godine i dijete rođeno 2016. godine oboje iz Olova, koje su tom prilikom zadobile teške tjelesne povrede, dok je vozač zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.