MUP ZDK: Nova krađa električnih kablova iz postrojenja Krivaje, uhapšena jedna osoba

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, navodi se u dnevnom izvještaju MUP-a ZDK za 26. juli.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalnim aktivnostima, jučer je u Zavidovićima u 08:55, u ulici Radnička, od strane lica F.E., rođenog 1979. godine, iz Zavidovića, izvršeno krivično djelo teške krađe, a tom prilikom su iz firme IP „Krivaja Mobel u stečaju” otuđeni električni kablovi i bakarna žica. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Otuđeni predmeti su pronađeni i oduzeti. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Također u Zavidovićima, jučer u 12:40 sati, u Ulici 35. divizije, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su izvršili legitimisanje i pregled lica H.M. rođenog 1988. godine, iz Zavidovića, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj praškaste materije, težine 1,25 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i sadržaj biljne materije, težine 1,10 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice H.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Na području kantona dogodilo se i 15 saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.